Ραδιομαραθώνιος-ασπίδα για τα παιδιά


Με το σύνθημα «ΕΝΩΘΕΙΤΕ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ, ΕΝΩΘΕΙΤΕ ΚΑΤΑ ΤΟΥ AIDS» πραγματοποιείται αύριο Πέμπτη 14 Απριλίου ο ραδιομαραθώνιος της UNICEF στο πλαίσιο της εκστρατείας της για την αντιμετώπιση της επιδημίας του AIDS και την παροχή υπηρεσιών πρόληψης, θεραπείας, φροντίδας και υποστήριξης για τα παιδιά και τις μητέρες.

Καθημερινά 1.000 παιδιά μολύνονται από τον ιό HIV/AIDS, 260.000 πεθαίνουν κάθε χρόνο, ενώ 2.500.000 είναι φορείς του ιού και 16.600.000 παιδιά έχουν μείνει ορφανά.

Τα στοιχεία αυτά έδωσε κατά τη χθεσινή συνέντευξη Τύπου ο πρόεδρος της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής της UNICEF, Λάμπρος Κανελλόπουλος.

Σύμφωνα με την πρόεδρο του Κέντρου Ελέγχου & Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ.) Τζένη Κρεμαστινού, στην Ελλάδα από την αρχή της επιδημίας έως το τέλος του 2010 έχουν δηλωθεί με HIV/AIDS περίπου 10.500 άτομα, ενώ έχουν χάσει τη ζωή τους 1.659 άτομα. Τα νέα δηλωθέντα περιστατικά HIV λοίμωξης το 2010 ανήλθαν σε 601, ενώ το πρώτο τρίμηνο του 2011 τα νέα δηλωθέντα περιστατικά είναι αυξημένα συγκριτικά με προηγούμενες χρονιές.

Ο γενικός διευθυντής της Ελληνικής Ραδιοφωνίας Δημήτρης Παπαδημητρίου τόνισε ότι η Ελληνική Ραδιοφωνία, ευαισθητοποιημένη στα θέματα του κοινωνικού γίγνεσθαι, πρωτοστατεί και στη φετινή καμπάνια της UNICEF που θα συμβάλει αποφασιστικά στην επιτυχία της οικουμενικής εκστρατείας κατά του AIDS.

Ο ραδιομαραθώνιος θα ξεκινήσει στις 9 το πρωί όταν όλοι οι ραδιοσταθμοί θα εκπέμψουν ένα κοινό τραγούδι, «We are the World», και θα κάνουν εκτεταμένη αναφορά στην προσπάθεια καλώντας τους ακροατές να συμβάλουν οικονομικά.

Στέλλα Κεμανετζή
ΠΗΓΗ: ΕΘΝΟΣ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ξέρεται ότι: Το χαγιάτι στον ελλαδικό χώρο δεν είναι τούρκικο

Το άλογο κοιμάται όρθιο!