ΛΙΒΥΗ:Οι επεμβάσεις στο Ιράκ και στη Λιβύη ανακοινωθήκαν και πραγματοποιήθηκαν την ίδια ημερομηνία με διαφορά οκτώ ετών

Σύνταξη


19-3-2003: Την ημέρα αυτή το 2003 οι Ηνωμένες Πολιτείες, μαζί με τις συμμαχικές δυνάμεις ξεκίνησαν τον πόλεμο στο Ιράκ, ενώ ο αμερικανός πρόεδρος George W. Bush ανακοίνωνε σε τηλεοπτικό διάγγελμά του: «Αυτή την ώρα, αμερικανικές και συμμαχικές δυνάμεις βρίσκονται στα πρώτα στάδια των στρατιωτικών επιχειρήσεων για τον αφοπλισμό του Ιράκ, υπερασπιζόμενοι τους ανθρώπους της, προστατεύοντας τους από τον δικτάτορα Σαντάμ Χουσεΐν».



19-3-2011: Τα γαλλικά μαχητικά αεροσκάφη πετούν πάνω από τη Βεγγάζη, υλοποιώντας την απόφαση των ηγετών της διεθνούς κοινότητας που ενέκριναν τη στρατιωτική επέμβαση στη Λιβύη σε έκτακτη σύνοδο στο Παρίσι. Αεροπορικές δυνάμεις από τις υπόλοιπες χώρες της συμμαχίας συγκεντρώνονται με ταχείς ρυθμούς στη Μεσόγειο. Αργά το απόγευμα αναφέρθηκαν τα πρώτα χτυπήματα από γαλλικά πυρά κατά στόχων (αρμάτων μάχης) στο έδαφος. Ενώ ο αμερικανός πρόεδρος Ομπάμα ανακοίνωνε σε τηλεοπτικό διάγγελμά από τη Βραζιλία που πραγματοποιεί επίσκεψη:
«Η συναίνεσή μας είναι πολύ ισχυρή και η απόφασή μας σαφέστατη. Οι πολίτες της Λιβύης θα πρέπει να προστατευθούν και στην περίπτωση που δεν τερματιστεί αμέσως η βία εναντίον των πολιτών, η συμμαχία μας είναι έτοιμη να ενεργήσει επειγόντως». Κατόπιν ακολούθησαν και άλλα διαγγέλματα προέδρων των συμμαχικών δυνάμεων.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ξέρεται ότι: Το χαγιάτι στον ελλαδικό χώρο δεν είναι τούρκικο

Το άλογο κοιμάται όρθιο!