ΠΛΑΤΑΜΩΝΑΣ: Σημαντικά αρχαιολογικά ευρήματα


Αρχαίο τάφο και εγκιβωτισμένα πιθάρια, έφεραν στην επιφάνεια οι εργασίες που εκτελούνται στον Πλαταμώνα, για την κατασκευή του τμήματος της ΠΑΘΕ «Μαλιακός – Κλειδί».
Τα ευρήματα εντοπίστηκαν μερικές δεκάδες μέτρα από τη σημερινή εθνική οδό και για την ακρίβεια ακριβώς πίσω από το «PLATAMON STOP». Τις αρχαιολογικές έρευνες στην περιοχή, πραγματοποιεί η ΚΖ’ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων, που εδρεύει στην Κατερίνη.
Σύμφωνα πάντως με τις πρώτες εκτιμήσεις και ενδείξεις, (η αρχαιολογία ξεκίνησε τις εργασίες την περασμένη Δευτέρα) πρόκειται για ευρήματα που πιθανότατα ανήκουν στην ύστερη εποχή του χαλκού, δηλαδή την περίοδο 1600 – 1100 π.Χ., ενώ θεωρείται πιθανό οι έρευνες να φέρουν στο φως ευρήματα που να καταδεικνύουν έντονη δραστηριότητα στην περιοχή σε διάφορες φάσεις του ιστορικού χρόνου.
Οι εργασίες ανασκαφής, θα συνεχιστούν για αρκετό καιρό, προκειμένου να υπάρξει ακριβής αξιολόγηση των ευρημάτων, ενώ τα ευρήματα δεν προκαλούν ιδιαίτερη έκπληξη στους αρχαιολόγους, αφού στην ευρύτερη περιοχή έχουν εντοπιστεί πλήθος ευρημάτων.


Πηγή: Ελευθερία Λάρισας

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ξέρεται ότι: Το χαγιάτι στον ελλαδικό χώρο δεν είναι τούρκικο

Το άλογο κοιμάται όρθιο!