Περιμένοντας την Εϊμι...


Του ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΥ
Θεωρητικά, στις 22 Ιουνίου η Εϊμι Γουαϊνχάουζ θα βρίσκεται στην Αθήνα για συναυλία. Πρακτικά, θα πρέπει να περιμένουμε μέχρι τότε να δούμε τι ακριβώς θα συμβεί. Θα έρθει, δεν θα έρθει, θα γίνει το live, δεν θα γίνει, ουδείς μπορεί να το πει με σιγουριά.
Στο πλαίσιο του Ejekt Festival πάντως καταφτάνει. Η προπώληση των εισιτηρίων (50 ευρώ έκαστο) ξεκινάει στις 18 Φεβρουαρίου. Χώρος διεξαγωγής θα είναι -μάλλον- οι ολυμπιακές εγκαταστάσεις του Ελληνικού.
Τα πράγματα με την Εϊμι Γουαϊνχάουζ είναι πάντοτε μπερδεμένα. Είναι τζάνκι το κορίτσι, πρέπει να έχει δοκιμάσει όλων των ειδών τα ναρκωτικά (μπορεί και ταυτόχρονα), οπότε δεν θεωρείται φερέγγυο. Πιο πολλές συναυλίες ακυρώνει, παρά κάνει. Την τελευταία περιοδεία της τη διέκοψε. Προ διετίας ωστόσο αυτά, τότε που ήταν χωμένη στα drugs, τότε που δεν την έβλεπες ποτέ νηφάλια.
Τώρα διατείνεται πως είναι μια χαρά. Τα έκοψε τα ναρκωτικά, τα περιόρισε, who knows. Στις φωτογραφίες που είδαν το φως της δημοσιότητας δείχνει όντως καλύτερα. Και με δύο διαφορές. Πρώτον έβαλε κάποια κιλά και δεύτερον μάλλον προχώρησε και σε προσθετική στήθους. Αν ναι, το παράκανε...
Δεν μπορώ να σας προτείνω από τώρα να σπεύσετε να προμηθευτείτε τα εισιτήριά σας. Σίγουρα θα γίνει χαμός. Θα μαζέψει πάρα πολύ κόσμο. Τα τηλέφωνα δεν σταμάτησαν να χτυπάνε από προχθές βράδυ, όταν ανέβηκε η είδηση στο twitter. Σε άλλη περίπτωση καλλιτέχνη θα σας έλεγα να προνοήσετε και να αγοράσετε νωρίς τα εισιτήριά σας. Κάντε το και τώρα. Απλώς μπορεί να σας μείνουν στα χέρια. Δεν θα χάσετε τα χρήματά σας, απλώς θα υποστείτε μια ταλαιπωρία παραπάνω.
Αλλωστε πολλοί εγχώριοι promoters μπήκαν στο παρελθόν στη διαδικασία να κλείσουν για λογαριασμό τους την Εϊμι Γουαϊνχάουζ. Αλλά στο τέλος έκαναν πίσω. Δεν φοβήθηκαν μήπως δεν πάει καλά το live, απλώς καμιά ασφαλιστική εταιρεία δεν έδινε αποζημίωση σε περίπτωση που η Εϊμι ματαίωνε την εμφάνισή της.
Η Detox, που διοργανώνει το Ejekt, αποδείχτηκε πιο τολμηρή. Ή, έστω, μπορεί να βρήκε κάποια άκρη. Οπως και να έχει, μακάρι όλα να πάνε καλά και στις 22 Ιουνίου η Εϊμι να μας παίξει ζωντανά τα τραγούδια της.
Οχι βέβαια πως στα live μετράει και τόσο. Την είδα στο Βερολίνο στην πρώτη συναυλία της περιοδείας που διακόπηκε έπειτα από τρεις-τέσσερις σταθμούς. Δεν θα σας πω για το άγχος μας αν θα πραγματοποιηθεί τελικά το live, μήπως και πάνε χαμένα τόσα έξοδα που κάναμε, ούτε για τη μιάμιση ώρα καθυστέρηση της έναρξης -μέχρι και οι υπομονετικοί Γερμανοί άρχισαν τα γιουχαΐσματα.
Θα αναφερθώ στη μέτρια, μετριότατη εμφάνισή της. Και στην ερμηνεία, και στην εν γένει παρουσία. Δεν ήταν καλά βέβαια τότε και αυτό αποτελεί όντως ελαφρυντικό. Εμοιαζε σαν να βρίσκεται αλλού, lost in space. Αν και ο Γιάννης Πετρίδης δίπλα μου δεν το θεωρούσε δικαιολογία. Ελεγε πως είχε δει και την Τζάνις Τζόπλιν live, εποχή που ήταν και εκείνη μέσα στα drugs και όμως ήταν καταπληκτική. *
Δισκογραφικά
Το «Back to black», το δεύτερο άλμπουμ της μετά το ντεμπούτο της «Frank», είναι σούπερ και γεμάτο με επιτυχίες. Από το ομώνυμο, έως τα «Rehab», «You know Ι'm no good», «Tears dry on their own» κ.ά. Εχει πουλήσει πάνω από 10 εκατομμύρια αντίτυπα, έγινε πλατινένιο σε δεκάδες χώρες, κέρδισε και 5 βραβεία Grammy. Το βασικότερο όμως είναι το συναίσθημα που βγάζει η Εϊμι όταν τραγουδάει, αυτό το παλιομοδίτικο στιλ ερμηνείας της. Πολλοί την παρομοιάζουν με την Μπίλι Χολιντέι. Υπερβολές σίγουρα, είναι όμως μία από τις σημαντικότερες τραγουδίστριες της γενιάς της. Καθοριστικό βέβαια θα είναι και το τρίτο της άλμπουμ -θα κυκλοφορήσει τους επόμενους μήνες. Θα είναι το ίδιο καλό όπως το «Back In black»; Εν αναμονή.
ΠΗΓΗ: ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ξέρεται ότι: Το χαγιάτι στον ελλαδικό χώρο δεν είναι τούρκικο

Το άλογο κοιμάται όρθιο!