Εκθεση 'Κωνσταντινούπολη 1900' στη Θεσσαλονίκη


10 Φεβρουαρίου - 13 Μαρτίου 2011 * Τρίτη, Τετάρτη, Πέμπτη, Σάββατο και Κυριακή, 10:00 - 18:00 Παρασκευή, 10:00 - 14:00 και 18:00 - 21:00 (Δευτέρα κλειστά)
Tο Μορφωτικό Iδρυμα Εθνικής Τραπέζης και το Μουσείο Φωτογραφίας 'Χρήστος Καλεμκερής' του Δήμου Καλαμαριάς παρουσιάζουν τη φωτογραφική έκθεση 'Κωνσταντινούπολη 1900'- Φωτογραφικό οδοιπορικό του T. Wild.
Η συλλογή του T. Γουάιλντ ξεχωρίζει για τη διεισδυτική ματιά, τη σημασία που δίνει στη ζωή της καθημερινότητας, την προσοχή με την οποία εστιάζει στους απλούς ανθρώπους του δρόμου και της αγοράς. Για όσους γνωρίζουν τη σημερινή Πόλη, η έκθεση είναι μια αποκάλυψη: τα γνωστά σημεία αναφοράς, τα μνημεία, απλώς υποδηλώνονται ή περνούν σε δεύτερο πλάνο, πολλοί τόποι είναι κυριολεκτικά αγνώριστοι, αφού η πόλη βρίσκεται ακόμα στις απαρχές της ανάπτυξής της. Ένα ενδιαφέρον παιχνίδι τοπογραφίας –πού είσαι, ψάξε να με βρεις– μέσα από γειτονιές και τοποθεσίες που είναι δύσκολο να ταυτιστούν με το σήμερα, και όμως ανακαλούν τα σταθερά ορόσημα της αιώνιας αυτής πόλης, μέσα από τα τοπωνύμια: Γαλατάς, Πέρα, Σκούταρι, Καντηλλί, Σκαλάκια, Εμίνονου, παζάρια, ευρωπαϊκή και ασιατική όχθη, Γλυκά Νερά, Καντίκιοϊ, Διπλοκιόνιο, Αργυρούπολη, Μέγα Ρεύμα.
Για ομαδικές επισκέψεις παρακαλούμε να προηγείται συνεννόηση με το ΜΙΕΤ, τηλ. 2310 295.170-1.

ΠΗΓΗ: ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ξέρεται ότι: Το χαγιάτι στον ελλαδικό χώρο δεν είναι τούρκικο

Το άλογο κοιμάται όρθιο!