Ο δίσκος της Φαιστού




Την Κυριακή 30 Ιανουαρίου αναμένεται να παρουσιαστεί σε πρώτη πανελλήνια προβολή στους Βώρους του δήμου Φαιστού νομού Ηρακλείου, το ντοκιμαντέρ για το δίσκο της Φαιστού που γυρίστηκε για λογαριασμό του αμερικανικού National Geographic.
Η εκδήλωση είναι προγραμματισμένη να αρχίσει στις 12 το μεσημέρι της Κυριακής και τελεί υπό την αιγίδα του δήμου Φαιστού. Συνδιοργανωτές της εκδήλωσης είναι το Μουσείο Κρητικής Λαογραφίας και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μεσαράς.

Πηγή: Έθνος

Σχόλια

  1. Ανώνυμος23/10/13, 12:16 π.μ.

    Μία «Έκθεση Πεπραγμένων» ενός διαχειριστή του εμπορικού κέντρου της αρχαίας Φαιστού.

    Ο διάσημος Δίσκος της Φαιστού αποτελεί μία τυπογραφημένη, κατά επισημασμένες παραγράφους συνοπτική αναφορά ενεργειών ενός διαχειριστή – τιμητή του εμπορικού κέντρου της Φαιστού. Οι σπείρες, για λόγους τεχνικούς, ξεκινούν με οδηγό το χείλος του δίσκου, από την περιφέρεια προς το κέντρο, ενώ η επιγραφή, πάλι για τεχνικούς λόγους, έγινε αντίθετα.
    Ο Δίσκος της Φαιστού, η Στήλη από την Άβυδο, η Στήλη της Ροζέτας, η Πινακίδα από την Έγκωμη, η Πινακίδα από το ιερό της Αθηνάς του Ιδαλίου και η Πινακίδα της Κορτόνας αποτελούν μερικές έγγραφες αναφορές ή δημοσιεύματα τρεχουσών λογιστικών και κανονιστικών πράξεων προς ενημέρωσιν του άνακτα, της διοικήσεως ή του δήμου.

    https://skydrive.live.com/?cid=e39b50d7d9ea3235&id=E39B50D7D9EA3235%21105#!/view.aspx?cid=E39B50D7D9EA3235&resid=E39B50D7D9EA3235%21122&app=WordPdf

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ξέρεται ότι: Το χαγιάτι στον ελλαδικό χώρο δεν είναι τούρκικο

Το άλογο κοιμάται όρθιο!