Εγκαινιάζεται η νέα έκθεση του Αδριανού




Η παραίσθηση του θανάτου και του φωτός στη ζωγραφική του Αδριανού.
Την Τρίτη 18 Ιανουαρίου 2011, εγκαινιάζεται η τρίτη ατομική έκθεση ζωγραφικής του Αδριανού στην Αίθουσα Τέχνης Έκφραση-Γιάννα Γραμματοπούλου (Βαλαωρίτου 9 Κολωνάκι), ώρα 19.30. Στην έκθεση εκτίθενται 15 πίνακες μεγάλων διαστάσεων.
Ο Αδριανός είναι αναγνωρισμένος ως ένας από τους πιο ταλαντούχους ζωγράφους της νεότερης γενιάς που ξεχωρίζει για την ποιητική του εσωτερικότητα. Μας συναρπάζει με το έργο του το οποίο αγγίζει το «είναι» των πραγμάτων και όχι το «φαίνεσθαι». Συμβολισμός με στοιχεία σουρεαλισμού χαρακτηρίζουν την τεχνική του. Οι πίνακές του αποκαλύπτουν λιγότερα απ΄ όσα υπαινίσσονται, αφήνοντας το θεατή να διαλευκάνει το μυστήριο της εικόνας.
Η ζωγραφική του χαρακτηρίζεται από πληθωρικότητα και αλληγορίες: στοιχεία της φύσης, φλεγόμενες πόλεις, σώματα με ασαφή προέλευση και αυτοπροσωπογραφίες αναμειγνύονται με σύμβολα που σχετίζονται με την απληστία, τη λαγνεία, τη θρησκεία. Ο καλλιτέχνης εμπνέεται από τον κύκλο της ζωής και απεικονίζει τη ματαιοδοξία του ανθρώπου μέσα από τα ενστικτά του.
Η έκθεση αυτή του Αδριανού αναμένεται να αποτελέσει ένα ιδιαίτερο καλλιτεχνικό γεγονός για τα εικαστικά δρώμενα!
www.kathimerini.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ξέρεται ότι: Το χαγιάτι στον ελλαδικό χώρο δεν είναι τούρκικο

Το άλογο κοιμάται όρθιο!