Βιβλίο: "Μίκης Θεοδωράκης"


Ο άνθρωπος που δίκαια χαρακτηρίστηκε ως ο εθνικός μας συνθέτης. Η Ελλάδα αναγνωρίζει στο έργο του το πρόσωπό της. Όμως και όλοι οι λαοί της γης τον θεωρούν ως τον εκφραστή οραμάτων, ελπίδας, ειρήνης, ελευθερίας και δικαιοσύνης. Γαλούχησε τις γενιές του περασμένου, του 20ου αιώνα και συνεχίζει να αποτελεί το σημείο αναφοράς της νέας γενιάς κι ασφαλώς όσων ακόμα ακολουθήσουν.


Η πορεία, ο λόγος, το έργο και η έκφραση του Μίκη Θεοδωράκη καταγράφονται στο εκπληκτικό αυτό έργο που δημιούργησαν οι σκηνοθέτες Γιώργος και Ηρώ Σγουράκη και αποτελεί μια αδιάψευστη μαρτυρία του μεγάλου μας συνθέτη αλλά και παρακαταθήκη για τις επόμενες γενιές.

Το έργο αποτελείται από βιβλίο-λεύκωμα που περιλαμβάνει την αυτοβιογραφία του συνθέτη με πλούσιο φωτογραφικό υλικό και από κινηματογραφικό ντοκουμέντο με την αυτοβιογραφική εξιστόρηση του συνθέτη που ολοκληρώνεται σε 2 DVD συνολικής διάρκειας 4 ωρών και 49 λεπτών.

Στο DVD 1 (ρίζες, οικογένεια, εφηβεία, μουσικό τοπίο 1940-50, εξορίες: Ικαρία, Μακρόνησος, κλπ έως τη δικτατορία). Στο DVD 2 (σύλληψη στη δικτατορία, Ασφάλεια Μπουμπουλίνας, φυλακές Ωρωπού, φυλακές Αβέρωφ, Βραχάτι, Ζάτουνα, αντιστασιακές εκδηλώσεις όπου γης, μεταπολίτευση, κλπ έως τις μέρες μας).

Συγγραφέας: ΣΓΟΥΡΑΚΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ, ΣΓΟΥΡΑΚΗ ΗΡΩ

Εκδόσεις: ΑΡΧΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ

Χρονολογία Έκδοσης: 2010

ISBN: 9789608600812

Αριθμός σελίδων: 250

Pathfinder News

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ξέρεται ότι: Το χαγιάτι στον ελλαδικό χώρο δεν είναι τούρκικο

Το άλογο κοιμάται όρθιο!