Ίδρυμα Ευγενίδου : «Η Επιστήμη γράφει Ιστορία»


Νέα σειρά πειραμάτων και δραστηριοτήτων στη διαδραστική έκθεση.
Μια νέα σειρά πειραμάτων και δραστηριοτήτων της Διαδραστικής Έκθεσης Επιστήμης και Τεχνολογίας του Ιδρύματος Ευγενίδου, με τίτλο «Η Επιστήμη γράφει Ιστορία», θα πραγματοποιείται κάθε Σάββατο και Κυριακή από τις 15 Ιανουαρίου έως τις 27 Φεβρουαρίου 2011. Η νέα σειρά απευθύνεται σε παιδιά άνω των εννέα ετών και σε ενήλικες.
Όσοι συμμετάσχουν, θα έχουν την ευκαιρία να ταξιδέψουν πίσω στο χρόνο, στις ανακαλύψεις που άλλαξαν για πάντα την πορεία της ανθρωπότητας. Διάσημοι αλλά και αφανείς επιστήμονες, «μυθικά» πειράματα, ίντριγκες και αντιδικίες, που υφαίνουν έναν αόρατο ιστό γεγονότων, τα οποία οδήγησαν στην εξέλιξη της επιστήμης στη σημερινή μορφή της.
Μεταξύ άλλων, θα παρουσιαστούν πειράματα όπως η Αρχή του Αρχιμήδη, η πτώση των σωμάτων, η μηχανή του Ήρωνα κ.α., καθώς επίσης δραστηριότητες όπως το εκκρεμές του Νεύτωνα και οι ηλιακές κηλίδες του Γαλιλαίου.
Για τις δραστηριότητες αυτές δεν γίνεται κράτηση και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να τις παρακολουθήσουν με το εισιτήριο της Διαδραστικής Έκθεσης. Σε περίπτωση μεγάλης προσέλευσης θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.
Τα πειράματα θα γίνονται στις 13:30 - 14:10, οι δραστηριότητες για μικρούς και μεγάλους στις 16:30 έως 17:30, ενώ στις 17:30 έως 18:00 (για παιδιά άνω των δέκα ετών και ενήλικες) θα υπάρχει μια αφήγηση με θέμα «Η άγνωστη ζωή του Γαλιλαίου».
Στους τρεις ορόφους της μόνιμης Διαδραστικής Έκθεσης, οι επισκέπτες κάθε ηλικίας έχουν τη δυνατότητα να εξετάσουν τις γνώσεις τους και να «ξυπνήσουν» την περιέργειά τους. Η Έκθεση περιλαμβάνει τρεις θεματικές ενότητες: Ύλη και Υλικά (Ισόγειο), Επικοινωνία: Ήχος και Εικόνα (1ος Όροφος), Βιοτεχνολογία (2ος Όροφος). Οι επισκέπτες έχουν να διαλέξουν ανάμεσα σε 65 μόνιμα διαδραστικά εκθέματα, που καλύπτουν τους χώρους της φυσικής, της χημείας, των υλικών, των τηλεπικοινωνιών, των ηλεκτρονικών υπολογιστών και της βιοτεχνολογίας.
Η Διαδραστική Έκθεση Επιστήμης και Τεχνολογίας, μία από τις πλέον οργανωμένες εκθέσεις επιστημονικού χαρακτήρα στη χώρα μας, άρχισε να δημιουργείται το 2003 σε συνεργασία με το γαλλικό επιστημονικό κέντρο Cites des Sciences et de l'Industrie.
www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ξέρεται ότι: Το χαγιάτι στον ελλαδικό χώρο δεν είναι τούρκικο

Το άλογο κοιμάται όρθιο!