Νέα στοιχεία που βρέθηκαν στα μάτια της Μόνα Λίζα




Εμπειρογνώμονες για την τέχνη εξετάζοντας ένα από τα πιο διάσημα έργα ζωγραφικής στον κόσμο, τη Μόνα Λίζα έκαναν μια εκπληκτική ανακάλυψη. Ισχυρίζονται ότι έχουν βρει μια σειρά από μικροσκοπικά γράμματα ζωγραφισμένα στα μάτια και μια σειρά κάτω από τη γέφυρα στο σκηνικό της ζωγραφικής. Ένας από αυτούς ο Tom Fearon εξετάζει το αινιγματικό μήνυμα στο 500-year-old πορτρέτο.
Για αιώνες, τα μάτια της Μόνα Λίζα έχουν μαγέψει φιλότεχνους, καλλιτέχνες, επιστήμονες. Ωστόσο, λίγοι άνθρωποι τολμούσε να φανταστεί τα μάτια περιείχε ένα πραγματικό κώδικα.
Stefania Ρομάνο από την Εθνική Επιτροπή Ιταλίας για την Αξιοποίηση της Πολιτιστικής Κληρονομιάς, λέει ότι η τελευταία ανακάλυψη σχετικά με τα μάτια της Μόνα Λίζα αφήνει περισσότερα ερωτήματα από απαντήσεις. "Πιστεύουμε ότι στα μάτια της Μόνα Λίζα, υπάρχουν δύο γράμματα. Ένα L στο δεξί μάτι της, και ένα S στο αριστερό μάτι της είναι επίσης δυνατό να παρατηρήσετε τον αριθμό 72, με ένα απλό μεγεθυντικό φακό. "
Η "S" μπορεί να αναφέρονται σε μια γυναίκα στη δυναστεία Σφόρτσα που κυβέρνησαν το Μιλάνο. Το γράμμα "L" θα μπορούσε να είναι για το Leonardo.
Ο αριθμός 72 είναι ευοίωνο για τον Ιουδαϊσμού στην Καμπάλα. Το 7 είναι επίσης ιερός αριθμός του Ιουδαϊσμού και του Χριστιανισμού στη δημιουργία του κόσμου, ενώ 2 θα μπορούσε να αναφέρεται στη δυαδικότητα του άνδρα και της γυναίκας.

Claudio Strinati, ιστορικός τέχνης του ιταλικού υπουργείου Πολιτισμού, δήλωσε: «Ακόμη και παραδέχεται ότι ακόμη και να υπάρχουν πραγματικά γράμματα και αριθμοί κρυμμένα στο πίνακα μου φαίνεται ότι το δεν υπάρχει κάποιο μυστήριο ."


Η Μόνα Λίζα είναι μια σταθερή πηγή μυστηρίου. Ωστόσο, το ξεκλείδωμα των μυστικών της, θα μπορούσε να είναι ένα μυστήριο που ποτέ δεν θα λυθεί.
(Πηγή: CNTV.cn)
γ.ξ.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ξέρεται ότι: Το χαγιάτι στον ελλαδικό χώρο δεν είναι τούρκικο

Το άλογο κοιμάται όρθιο!