Η ιστορία ενός βιολιού του 19ου αιώνα στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών




Η Καμεράτα θα ερμηνεύσει έργα Πάχελμπελ, Βιβάλντι, Μότσαρτ, Μπραμς, Τσαϊκόφσκι, Μπρίτεν, Μπάρτοκ και Ντβόρζακ (Φωτογραφία: Αρχείο ΔΟΛ )

Μία συναρπαστική μουσική περιπέτεια με πρωταγωνιστή ένα βιολί, θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν οι μικροί φίλοι της μουσικής το κυριακάτικο πρωινό της 30ής Ιανουαρίου στις 11:30 στην αίθουσα «Χρήστος Λαμπράκης» του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών.

Εκεί οι μικροί επισκέπτες θα ανακαλύψουν την ιστορία που «κουβαλάει» ένα ιταλικό βιολί Marconcini του 19ου αιώνα, που, η τύχη το έφερε ύστερα από περιπέτειες 200 χρόνων να βρεθεί κοντά στην Καμεράτα - Ορχήστρα Φίλων της Μουσικής και ειδικότερα στα χέρια μίας μουσικού της Καμεράτα, της βιολονίστα Τζουλιέτα Αβετιάν.

Η αρμενικής καταγωγής βιολονίστα θα ερμηνεύσει επί σκηνής, αποσπάσματα από δημοφιλή έργα προερχόμενα από διαφορετικές χώρες και περιόδους της μουσικής.

Τη σολίστ πλαισιώνει η Καμεράτα, Ορχήστρα των Φίλων της Μουσικής, την οποία θα διευθύνει από το αναλόγιο ο Σέρτζιου Ναστάσα, πρώτο βιολί της ορχήστρας.

Η Καμεράτα θα ερμηνεύσει έργα Πάχελμπελ, Βιβάλντι, Μότσαρτ, Μπραμς, Τσαϊκόφσκι, Μπρίτεν, Μπάρτοκ και Ντβόρζακ.

Ενταγμένη στο πλαίσιο της δημοφιλούς εκπαιδευτικής σειράς «Κυριακή Πρωί στο Μέγαρο», η ξεχωριστή αυτή μουσική εκδήλωση υπό τον τίτλο ««Πώς βρέθηκα στην Καμεράτα; Μια συναρπαστική ιστορία!» περιλαμβάνει πλούσιο οπτικοακουστικό υλικό και φέρει την υπογραφή της έμπειρης μουσικολόγου Έφης Αβέρωφ-Μιχαηλίδου, η οποία εδώ και χρόνια επιμελείται και παρουσιάζει όλες τις εκδηλώσεις της σειράς.

Στην παρουσίαση θα συμμετέχει και η μουσικός Νεφέλη Λιούτα.

Η Τζουλιέτα Αβετιάν την οποία θα έχει την ευκαιρία το κοινό ν' απολαύσει σε ρόλο σολίστ, φοίτησε στο Κρατικό Ωδείο του Ερεβάν και στο Κρατικό Ωδείο της Μόσχας. Υπήρξε μέλος σε μεγάλες Ορχήστρες, όπως η Κρατική Ορχήστρα Δωματίου της Μόσχας υπό τη διεύθυνση του Ρούμπεν Αγαρονιάν και η Κρατική Ορχήστρα της Μόσχας υπό τη διεύθυνση του Κωνσταντίν Ορμπελιάν. Από το 1997 είναι μέλος της Καμεράτα, Ορχήστρας των Φίλων της Μουσικής.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΠΗΓΗ: in.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ξέρεται ότι: Το χαγιάτι στον ελλαδικό χώρο δεν είναι τούρκικο

Το άλογο κοιμάται όρθιο!