Χορωδίες και χορευτές λένε τα «κάλαντα» στο Μέγαρο Μουσικής


Τα Μπαλέτα Μπολσόι, η Παιδική Χορωδία Αγοριών τηςΒιέννης, αλλά και µία από τις καλύτερες Χορωδίες Γκόσπελ στον κόσµο, η London Community Gospel Choir, θα δώσουν τον εορταστικό τόνο στις εκδηλώσεις «Χριστούγεννα στο Μέγαρο» του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών.

Από σήµερα µέχρι τις 29 ∆εκεµβρίου τα Αστέρια του Θεάτρου Μπολσόι της Ρωσίας και οι Χορευτές της Ακαδηµίας του οµώνυµουΜπαλέτου θα παρουσιάσουν την «Κακοφυλαγµένη Κόρη» και τον «Καρυοθραύστη». Η «Κακοφυλαγµένη Κόρη» θα ανεβεί στην Αίθουσα «Αλεξάνδρα Τριάντη», από τις 15 έως τις 19 ∆εκεµβρίου σε µεσηµβρινές, απογευµατινές και βραδινές παραστάσεις ενώ µετά τη σκυτάλη παίρνει ο «Καρυοθραύστης», τα εισιτήρια του οποίου έχουν ήδη εξαντληθεί. Εξαντληµένα είναι και τα εισιτήρια των δύο συναυλιών (21 και 22 ∆εκεµβρίου, Αίθουσα «Χρήστος Λαµπράκης») που δίνει η Παιδική Χορωδία της Βιέννης – η δεύτερη µε τη συνοδεία της Καµεράτας, Ορχήστρας των Φίλων της Μουσικής. Τα 100 αγόρια της Χορωδίας, 10-14 ετών, χωρισµένα σε τέσσερις περιοδεύουσες οµάδες, αποτελούν τη σηµερινή έκφραση µιας βιεννέζικης παράδοσης σχεδόν 500 χρόνων, συµβόλου της Αυστρίας και του µουσικού πολιτισµού της.

Στις 27 και 28 ∆εκεµβρίου,στην Αίθουσα «Χρήστος Λαµπράκης», το κοινό θα έχει επίσης την ευκαιρία να δει από κοντά τη London Community Gospel Choir, συχνά συνοδό µεγάλων αστεριών της ποπ µουσικής, που θα ερµηνεύσει a cappella ή µε µουσική γκόσπελ µε γεύση φανκ, σουίνγκ, R&B. Η LCGC δηµιουργήθηκε το 1982 και έκτοτε τραγουδάει αυτόνοµα ή σε µεγάλες διοργανώσεις και γεγονότα, όπως µε τη Μαντόνα στο Χάιντ Παρκ (2008) µε 200.000 θεατές, στην υποδοχή του Νέλσον Μαντέλα στην ιστορική του επίσκεψη στο Λονδίνο, επίσης σε ζωντανές εµφανίσεις, σε βίντεο και ηχογραφήσεις µε καλλιτέχνες όπως οιΤζο Κόκερ, Ερικ Κλάπτον, Ελτον Τζον, Πολ ΜΑΚΚΆΡΤΝΙ, Βαν Μόρισον, Στινγκ.

ΠΗΓΗ: ΤΑ ΝΕΑ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ξέρεται ότι: Το χαγιάτι στον ελλαδικό χώρο δεν είναι τούρκικο

Το άλογο κοιμάται όρθιο!