Στοιχειωμένο «Πέρασμα» στη σκηνή


Το «μαγικό» έργο της Νοτιοαφρικανής συγγραφέως Ρεζά ντε Βετ «Πέρασμα», σε μετάφραση και σκηνοθεσία Αθανασίας Καραγιαννοπούλου, παρουσιάζει ο θεατρικός οργανισμός «Αι-Ωρες», στην Κεντρική Σκηνή του θεάτρου «Τόπος Αλλού», από τη Δευτέρα 10 Ιανουαρίου. Νότια Αφρική, αρχές του 20ού αιώνα.
Οι ιδιοκτήτριες μιας πανσιόν, δύο παράξενες αδελφές, η αυστηρή Ερμιέν και η δύσμορφη Σούσι, έχουν ένα ιερό καθήκον: να προειδοποιούν τους επισκέπτες τους όταν έχει άσχημο καιρό να μην περνούν τον ορμητικό ποταμό.
Ανώνυμες όμως ψυχές στοιχειώνουν την πανσιόν και οι δύο αδελφές, με τη μέθοδο της ύπνωσης, προσπαθούν να αποκαλύψουν τα ονόματά τους, ώστε να απαλλαγούν από τα φαντάσματά τους. Μια τέτοια «σεάνς» (ύπνωση) είναι η κεντρική ιστορία του έργου.
Οι δύο αδελφές γυρίζουν είκοσι χρόνια πίσω για να ανακαλέσουν μια θυελλώδη νύχτα, που τους επισκέφτηκε ο Μάγος «Μαέστρο» και η ανήλικη αγαπημένη του.
Τα σκηνικά φιλοτέχνησε ο Δημήτρης Μπογδάνος και τα κοστούμια ο Duygu Ozturk. Παίζουν: Χαρά Κονταξάκη, Βίκυ Κυριακίδη, Θανάσης Κουρλαμπάς, Εφη Κόντα.

ΠΗΓΗ: ΕΘΝΟΣ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ξέρεται ότι: Το χαγιάτι στον ελλαδικό χώρο δεν είναι τούρκικο

Το άλογο κοιμάται όρθιο!