«Τραγούδια από τότε που ο κόσµος ήταν καλός»


ΚΛΙΚ ΣΤΝ ΤΙΤΛΟ
< Μ.Μ.
Υπάρχει η αντίληψη πως λίγο - πολύ κάθε καλλιτέχνη ς, κυρίως όσοι έχουν ήδηκάνει καριέρα στη µουσική, οφείλει κάποια στιγµή να ηχογραφήσει ένα άλµπουµ µε χριστουγεννιάτικα τραγούδια. Η Ανι Λένοξ που µόλις κυκλοφόρησε ένα, το «A ChristmasCornucopia», δεν συµφωνεί απόλυτα.

Hταν, λέει, κάτι που ήθελε πάντα να κάνει. Από τις εποχές των Eurythmics ακόµη, όταν µε επιτυχίες σαν το «Sweet dreams (are made of this)» εξασφάλιζε ξεχωριστή θέση στην ποπ αριστοκρατία.

«Ηταν πραγµατικάαπελευθερωτικό γιαµένα το ναηχογραφώ αυτά τα τραγούδια, καθώς το υλικό υπήρχε και µου άφηνε τη δυνατότητα να εκφραστώ όπως ήθελαπάνω σε αυτά», λέειη 55χρονη Λένοξ που γιορτάζει και τα γενέθλιά της ανήµερα τα Χριστούγεννα.

Επέλεξε,έτσι, τραγούδια από τα πιο γνωστά όπως το «Silent Night» ώς τα λιγότερο γνωστά όπως το «Lullay Lullay». «H επιλογή έγινε αυθόρµητα, δεν κάθησα να ψάχνω τα κάλαντα του κόσµου, παρότι υπάρχουν παντού πολλά και θαυµάσια», είπε στην «Telegraph» η σκωτσέζα τραγουδίστρια. «Η πρόκληση για µένα ήταν να πάρω αυτά τα εξαιρετικά τραγούδια και τους δώσω νέα πνοή».

Αν και οι µουσικές τής εποχής τη συναρπάζουν, δεντρελαίνεται γιαόλο το χριστουγεννιάτικο, εορταστικό πακέτο. «Θα προσπαθήσω όπως µπορώ να αποφύγω τα πλήθη που ψωνίζουν και όλο τον ακραίο καταναλωτισµό γύρω — τα µισώ όλα αυτά». Και επιστρέφει στο µουσικό µέρος της γιορτής. «Μου αρέσουν πολύ τα παλιά χριστουγεννιάτικα τραγουδάκια πουακούγαµε παιδιά, νοσταλγώτην εποχήπου ένιωθες ότι ο κόσµος ήταν καλός».

Θυµάται το πρώτο χριστουγεννιάτικο που ηχογράφησε µε τους Eurythmics κάπου25 χρόνια πριν, για το άλµπουµ «A very special Christmas». «Το ηχογραφήσαµε πολύ βιαστικά και µε έναν φίλο του Ντέιβ Στιούαρτ γιατί εκείνος δεν µπορούσε τότε, αλλά πιστεύω πως ακόµη ακούγεται µια χαρά». Ενα άλλο τραγούδι είναι το«A merry jingle»,που το έλεγαν οι Sex Pistols και οι Thin Lizzy. «Αυτό το τραγούδι είναι χάλια αλλά το διάλεξα γιατί ακουγόταν στη δεκαετία του ‘70 και είναι ωραίο να θυµάσαι τους Thin Lizzy και τους Sex Pistolsνα το ηχογραφούν. Μ’ αρέσει πολύ που έχει κάτι το γελοίο – γιατί καιαυτό το στοιχείο έχει τη θέση τουµέσα στην εποχή». Εχει διαλέξει και το «Frosty the Snowman» των Ronnettes επειδή «µε κάνει να νιώθω τον ενθουσιασµό τουεφήβου που ετοιµάζεται να βγει έξω και ψεκάζεται µε φτηνό άρωµα για να πάει στο πάρτι. Είναι το πνεύµα ακριβώς εκείνης της εποχής στην Αµερική, όπουόταν µιλάνε για κλασικά χριστουγεννιάτικα, δεν εννοούν µεσαιωνικά κάλαντα, αλλά τα ποπ τραγούδια από τις δεκαε τίες του ‘50 και του ‘60».
ΠΗΓΗ:ΤΑ ΝΕΑ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ξέρεται ότι: Το χαγιάτι στον ελλαδικό χώρο δεν είναι τούρκικο

Το άλογο κοιμάται όρθιο!