Εμβληματικές Μνημείο Teotihuacan, η The Sun Πυραμίδα, ακόμα ένα αίνιγμα για τους αρχαιολόγους


Ο ήλιος πυραμίδα είναι το πιο σημαντικό κτίριο του Teotihuacan. Φωτογραφία: INAH / M. Marat

Πόλη του Μεξικού .- Αν και η έρευνα που διεξάγεται σε Teotihuacan Αρχαιολογική Ζώνη επέτρεψε τον καθορισμό αρκετές από τις αστικές λειτουργίες της, την κατασκευή από τα πιο εμβληματικά μνημείο του, ο Ήλιος Πυραμίδα, παρουσιάζει ακόμη αινίγματα, όπως και η πραγματική σημασία που είχε για τους κατοίκους, δεδομένου ότι δεν υπάρχουν ιστορικές πηγές.

Μ. Α. Ruben Καμπρέρα Κάστρο, ερευνητής στο Εθνικό Ινστιτούτο Ανθρωπολογίας και Ιστορίας (INAH), προσπάθησε να διευκρινίσει την έννοια αυτού του κτιρίου 65-μετρητή είχε για τους αρχαίους κατοίκους Teotihuacan. Αν και οι πληροφορίες έχουν παρασχεθεί από το υλικό που ανήκει βρεθεί, είναι δύσκολο να είναι σίγουροι για Prehispanic σκέψης.

Στη σειρά διάσκεψη στο Κέντρο Teotihuacan Σπουδών, τμήμα εκδηλώσεις μνήμης για τον εκατονταετή το άνοιγμα του αρχαιολογικού χώρου, Cabrera Υπενθυμίζεται ότι πρόσφατα αρχαιολόγος Jaime Delgado διεξήγαγε έρευνα μεταξύ των κατοίκων της κοιλάδας του Teotihuacan και αστικές κοινότητες κοντά στην Πόλη του Μεξικού, οι εργαζόμενοι και τους ειδικούς στον αρχαιολογικό χώρο: Τι κάνει ο Ήλιος Πυραμίδα σημαίνει για εσάς;

Γενικός πληθυσμός εκδηλώνεται ότι είναι το πιο σημαντικό κτίριο του Teotihuacan, ένα μνημείο αφιερωμένο στον ήλιο, ένα κέντρο ενέργειας, το βασικό πλεονέκτημα του Teotihuacan, κάτι μαγευτικό, μια εκδήλωση της δεσποτικής εξουσίας, ένα τελετουργικό κέντρο, έναν τάφο, ένα εθνικό σύμβολο , ένα αίνιγμα ... για τους αρχαιολόγους, είναι ο κεντρικός πυρήνας του Teotihuacan συστήματος αστικών πάρα πολύ.

Ακόμα, την αρχική της σημασία είναι ένα μυστήριο, «κυρίως γιατί στο Teotihuacan δεν έχουμε καλά-που αναλύθηκαν γραπτώς? Glyphs βρέθηκαν πρόσφατα στη συνοικία La Ventilla, αλλά είναι στο στάδιο της ανάλυσης», ανέφερε ο Ruben Cabrera.

Σύμφωνα με τον αρχαιολόγο, "αυτό το κτίριο είναι για πολλούς ερευνητές ένα" βουνό νερό "ή altepetl: είναι γνωστό ότι πυραμίδες είναι αντίγραφα των λόφων, οι οποίες σχεδιάστηκαν ως φορείς παροχής νερού.

"Αυτό μας επιτρέπει τη σκέψη ότι ο Ήλιος Πυραμίδα έχει σχέση με τη δύναμη, τη γονιμότητα, το νερό και τον υπόκοσμο, από όπου η ζωή προέρχεται και όπου οι άνθρωποι πηγαίνουν μετά το θάνατο, και ίσως σημαντικούς χαρακτήρες, από την άποψη της Teotihuacan λαού».

Η σήραγγα κατασκευάστηκε στο πλαίσιο αυτής της πυραμίδας θα μπορούσε να σχετίζεται με Chicomostoc, αρχική θέση των φυλών Nahua που έφτασε στο κεντρικό Μεξικό. «Υπάρχουν στοιχεία ως τις 4 θέσεις που βρέθηκαν στον πυθμένα του σπηλαίου που συμπίπτει με το πέταλο 4 λουλούδι, σύμβολο του Teotihuacan, που μοιάζει με την εκπροσώπηση των κοιλοτήτων βαθιά ριζωμένη στην Tolteca-Chichimeca ιστορία».

Η υπόγεια σήραγγα συνδέεται με τον υπόκοσμο και τα 4 σημεία του ορίζοντα. "Μπορούμε να πούμε ότι τα πάντα στο Teotihuacan, ακόμη και τον σχεδιασμό της, επαναλαμβάνει την πεντάδες (σύμβολο που υπενθυμίζει τις κατευθύνσεις του σύμπαντος), μια ιδέα, ηλικίας άνω των Teotihuacan ομάδες, που πηγαίνει πίσω στο Olmecas".

Σε τέτοιες χώρο βρέθηκαν ανθρώπινα ανήκει, καθώς και Tolteca και Mexica υλικό, ομάδες που λεηλάτησαν προφανώς η θέση σε μεταγενέστερες εποχές, μετά την εγκατάλειψη της πόλης. Είναι πολύ πιθανό ότι μια πηγή νερού βρέθηκε στη σήραγγα.
Ο Ήλιος Πυραμίδα ήταν ένας χώρος του ρεύματος, καθώς η ανακάλυψη των κατακερματισμένων γλυπτά του Jaguars και ερπετά που βρίσκονται κοντά σε αυτό επαληθεύει, φιγούρες που κοσμούσαν πιθανότατα παρακείμενες εξέδρες του.

INAH αρχαιολόγος Alejandro Villalobos εκδηλώθηκε το πλάτος της μονάδας Σελήνης Πυραμίδα αντιστοιχεί με τη διάμετρο 126-μέτρα Cuicuilco εξαιρετική βάση, η οποία είναι σημαντική, διότι πιστεύεται ότι οι άνθρωποι από Cuicuilco μετανάστευσαν στην Teotihuacan μετά την έκρηξη του ηφαιστείου της Xitle Vulcano κοντά στο 100 μ.Χ..

Όπως και ο αρχαιολογικός χώρος που βρίσκεται στη νότια πόλη του Μεξικού, οι πυραμίδες Teotihuacan συνδέονται με το γύρω τοπίο, μοιάζουν με τους λόφους.

Όσον αφορά το εποικοδομητικό σύστημα του Ήλιου Πυραμίδα, ο αρχιτέκτονας κατέληξε στο συμπέρασμα ότι διάφορες υποθέσεις επισημαίνουν ότι η εσωτερική πυρήνας της είναι ολοκληρωμένα από τα συστήματα τοιχοποιίας ακόμη να διερευνηθούν και οι οποίες θα μπορούσαν να έχουν οκταγωνικό ή τυχαία σειρά.

Πόσο καιρό πήρε για να χτίσει τον Ήλιο Πυραμίδα;

• Ήταν το 1986 όταν η πρώτη υπολογισμούς για το θέμα αυτό ήταν κατ 'εκτίμηση.

• Θεωρείται ότι χτίστηκε από 12.000 έως 14.000 άτομα που εργάζονται ταυτόχρονα, από εξειδικευμένες ομάδες σε κάθε μία από τις εργασίες, όπως φορτωτές, το νερό-φορείς, κτίστες, λατόμοι και οικοδόμοι.

• Εργασία 10 ώρες την ημέρα, επτά ημέρες την εβδομάδα.

• Προσθήκη μέχρι 139 χρόνια των εργασιών που πραγματοποιούνται υπό κανονικές συνθήκες.


Art Daily Org

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ξέρεται ότι: Το χαγιάτι στον ελλαδικό χώρο δεν είναι τούρκικο

Το άλογο κοιμάται όρθιο!