ΤΟ ΜΟΥΣΙΚΟ ΟΡΓΑΝΟ ΤΕΡΕΜΙΝ ΘΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΕΙ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ


Το μουσικό όργανο τερεμίν, το πρώτο ηλεκτρονικό όργανο, θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά στη Θεσσαλονίκη το ερχόμενο Σάββατο στην αίθουσα δοκιμών της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης.
Την παρουσίαση του οργάνου θα κάνει η μουσικός και μουσικολόγος, Λύδια Κάβινα, ανιψιά του εφευρέτη του οργάνου, Λεβ Τερεμίν. Θα ακολουθήσει συναυλία με έργα για τερεμίν.
Η εκδήλωση πραγματοποιείται στο πλαίσιο του διήμερου αφιερώματος με θέμα «Μουσική και πολιτική στη Ρωσία του 20ου αιώνα», που συνδιοργανώνουν η Πρυτανεία του ΑΠΘ, το Τμήμα Πολιτικών Επιστημών του ΑΠΘ και ο Σύλλογος Μόνιμων Υπαλλήλων της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης, αύριο και το Σάββατο στην αίθουσα δοκιμών της Κ.Ο.Θ.
Στο αφιέρωμα θα συμμετάσχουν, μεταξύ άλλων, και ο μουσικολόγος Δημήτρη Ούχωφ, τέως διευθυντής του Φεστιβάλ Αλτερνατίβα, ο μουσικολόγος Μίσα Μιτροπόλσκι, από τους βασικούς συντελεστές της τζαζ μουσικής στη Ρωσία, ο διευθυντής του Κέντρου Ηλεκτροακουστικής Μουσικής στο Κονσερβατόριο της Μόσχας, Αντρέι Σμιρνόφ και η ιστορικός, Λιούμπαβ Ψέλκινα.
www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ξέρεται ότι: Το χαγιάτι στον ελλαδικό χώρο δεν είναι τούρκικο

Το άλογο κοιμάται όρθιο!