ΕΚΘΕΣΗ ΣΤΟ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ: «ΕΡΕΤΡΙΑ, ΜΑΤΙΕΣ ΣΕ ΜΙΑ ΑΡΧΑΙΑ ΠΟΛΗ»

Η περιοδική έκθεση με τίτλο «Ερέτρια ματιές σε μια αρχαία πόλη», παρουσιάζεται στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο από τις 27 Απριλίου έως τις 25 Αυγούστου 2010.

Για τη διοργάνωση της έκθεσης αυτής συνεργάστηκαν αρμονικά και εποικοδομητικά το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, η Ελβετική Αρχαιολογική Σχολή στην Ελλάδα και η ΙΑ΄ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων. Αρχαιολογικά ευρήματα κάθε είδους, 437 τον αριθμό, συνθέτουν την εικόνα της σημαντικής αυτής πόλης της Εύβοιας και αφηγούνται την ιστορία της από την ίδρυσή της τον 8ο αιώνα π.Χ. ως και το τέλος της αρχαιότητας και τους πρώτους βυζαντινούς χρόνους οπότε σβήνονται σιγά - σιγά τα ίχνη της.

Η έκθεση διαρθρώνεται σε τέσσερις μεγάλες ενότητες: η ίδρυση της πόλης και η θέση της στον ελλαδικό χώρο κατά τη Γεωμετρική εποχή, η πόλη των θνητών, η πόλη των θεών, η πόλη των νεκρών.
Στη συνέχεια η έκθεση μετά την Αθήνα θα παρουσιαστεί στο Antikenmuseum und Sammlung Ludwig της Βασιλείας από τα τέλη Σεπτεμβρίου του 2010 έως και τον Ιανουάριο του 2011

Επίσης το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο στο πλαίσιο της έκθεσης , σχεδίασε εκπαιδευτικό πρόγραμμα-εργαστήρι με τίτλο «Στην Ερέτρια με τον Απόλλωνα παρέα». Το πρόγραμμα θα διαρκέσει από την 1η έως και την 31η Ιουλίου 2010 και απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 8 έως 12 ετών, προσφέροντάς τους έτσι την ευκαιρία για μια καλοκαιρινή δημιουργική απασχόληση.
Τα παιδιά θα έρθουν σε επαφή με την αρχαία πόλη της Ερέτριας και θα γνωρίσουν μέσα από μυθολογικά θέματα τη λατρεία του θεού Απόλλωνα. Με αφορμή το παράδειγμα του ναού του Δαφνηφόρου Απόλλωνα στην Ερέτρια, τα παιδιά θα μυηθούν στα βασικά δομικά χαρακτηριστικά της αρχαίας ναοδομίας και μέσω της συγκριτικής παρουσίασης θα αντιληφθούν τις κύριες αρχιτεκτονικές διαφορές του δωρικού και ιωνικού ρυθμού.

Έναρξη προγράμματος: 1η Ιουλίου 2010
Διάρκεια προγράμματος: 90 λεπτά
Ημέρες διεξαγωγής: Τρίτη-Τετάρτη-Πέμπτη
Ώρα διεξαγωγής: 11:00 π.μ.-12:30 μ.μ.
Το πρόγραμμα παρέχεται δωρεάν.
Απαραίτητες οι δηλώσεις συμμετοχής.
τηλ. επικοινωνίας: 210 8217724 210 8217724 , 210 8217717 210 8217717
ώρες επικοινωνίας: 9:30 π.μ. – 15:30 μ.μ.
ΠΗΓΕΣ :ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ, ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ξέρεται ότι: Το χαγιάτι στον ελλαδικό χώρο δεν είναι τούρκικο

Το άλογο κοιμάται όρθιο!