Σπουδάζοντας την "Ομίχλη"


Φαίνεται πως η δημιουργία της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου ήταν μόνο η αρχή για το κίνημα των "Kινηματογραφιστών στην Oμίχλη" καθώς απ’ τους κόλπους του φαίνεται να ξεπηδά ακόμη μια πολύ σημαντική προσπάθεια, εκπαιδευτικής φύσης αυτή την φορά.

Την προηγούμενη Πέμπτη ξεκίνησε ένα 10ημερο προβολών και συζητήσεων - παρεμβάσεων για τον ελληνικό κινηματογράφο στον χώρο Ε, (Πειραιώς 260) του οποίου την οργάνωση έχουν αναλάβει οι «Κινηματογραφιστές στην Ομίχλη» ύστερα από πρόσκληση του Φεστιβάλ Αθηνών. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης - συζήτησης "Κινηματογράφος, Πολιτισμός, Κρίση" ,μεταξύ άλλων, ανακοινώθηκε και η πρόθεση των κινηματογραφιστών να ιδρύσουν την Πειραματική Σχολή Κινηματογράφου.
Πιο αναλυτικά, η σχολή αναμένεται να ξεκινήσει πιλοτικά τον Σεπτέμβριο του 2011 και αρχικά θα στηρίζεται στην εθελοντική εργασία και προσφορά. Θα παρέχει δωρεάν φοίτηση και οι ενδιαφερόμενοι θα παρακολουθούν ένα τριετή κύκλο σπουδών.
Δεν μένει παρά να δηλώσουμε την αισιοδοξία μας για την ομαλή εξέλιξη του σχεδίου, βασισμένοι πάντα και στα δείγματα γραφής του παρελθόντος όπως η ίδρυση της Ακαδημίας και η τελετή απονομής των βραβείων που στέφθηκαν με επιτυχία.
Κωστής Θεοδοσόπουλος

ΠΗΓΗ: ΕΘΝΟΣ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ξέρεται ότι: Το χαγιάτι στον ελλαδικό χώρο δεν είναι τούρκικο

Το άλογο κοιμάται όρθιο!